Van de Kerkelijk werker

Droedelen
Droedelen, dat is geen ingewikkeld gevecht met de breinaalden. Onlangs heb ik het nog gedaan, droedelen. Volgens Van Dale is dit ‘het gedachteloos krabbelen op lege plekjes papier’. Een grappig woord voor zoiets onzinnigs en toch herkenbaar. Jezus deed het ook, droedelen. Het leek alsof Hij gedachteloos in het stof schreef (Joh. 8:1-11). Maar Hij was er wel bij met zijn gedachten. Hij zette de mens op zijn plek. Soms hebben we dat nodig, dat we op onze plek worden gezet. Dan gaan we nadenken, lees: reflecteren op onszelf. Een leven met Jezus stemt tot nadenken.
Bart van ’t Ende

zo 05 feb 2023 om 10:00