25-05-2020

Van de kerkelijk werker
Bel voor een wonder
Met bovenstaande woorden wordt er reclame gemaakt voor het Catherijneconvent in Utrecht. Om deze boodschap moest ik glimlachen. Bel voor een wonder.
En dat was nu net wat de discipelen na Jezus Zijn Hemelvaart deden; bidden om een wonder (Hand. 1: 14). Bidden om de nabijheid van God. Binnen een week verhoorde God het gebed. De Heilige Geest werd in volle kracht uitgestort over de discipelen. Nee, geen eenmalige actie. Dat wonder herhaald zich tot op de dag van vandaag. De vlam van de Geest van God is in ieder mens, als een waakvlammetjes. Maar dat vlammetje wil wel aangewakkerd worden.

Dat is het wonder van Pinksteren; er komt kracht achter de vlam die in ons brandt. Bel om een wonder. Wanneer we ons hopeloos voelen, alleen zijn te midden van velen, omstandigheden ons overweldigen, het land droog valt, een virus rondgaat mag het gebed zijn dat we uitzien naar een wonder van de Heer. Wie niet geloofd in wonderen is geen realist (Herman Finkers). Er hoeft soms niet eens ‘gebeld’ te worden, het leven is vergeven van wonderen, maar slechts zichtbaar voor hen die het willen zien.
Ik wens u en jullie een wonderlijk en gezegend Pinksteren.
Bart van ’t Ende

31-05-2020 Pinkstercollecte Kerk in Aktie
Collecte voor jonge open kerk in Marokko
Deopbrengst van de Pinkstercollecte is dit jaar voor kerken in Marokko. De kerk groeit in dit islamitische land, vooral doordat christenen uit Afrikaanse landen in Marokko belanden voor studie of als gestrande migrant. Jean Lanou vertrok twintig jaar geleden uit Congo. Hij wilde theologie studeren in Europa. Na bijna vijf jaar reizen dwars door de Sahara bereikte hij Marokko. Hij verloor dertig vrienden: in de woestijn, tijdens de bootreis, door abortus na verkrachting. Inmiddels woont Jean vijftien jaar in Marokko. “Het begin was verschrikkelijk. Migranten kunnen niet naar een ziekenhuis. Vrienden van mij overleden door gebrek aan medicijnen.”

De kentering kwam toen een predikant migranten ging helpen. Jean werd lid van een huiskerk en steunt sindsdien andere migranten. “Ik breng ze naar de kerk. Ik werd meermalen de grens overgezet als ik voedsel uitdeelde.” Sinds Jean een werkvergunning heeft is hulp verlenen makkelijker. Hij studeert nu theologie met steun van Kerk in Actie. Hij zegt: “Ik hoef niet meer naar Europa. Ook in Marokko of Congo kan ik mensen in nood dienen.”

Dankzij uw bijdrage aan de collecte kan Kerk in Actie de kerk in Marokko ondersteunen om predikanten op te leiden en hulp te bieden aan migranten.  Kijk voor meer informatie op: www.kerkinactie.nl/kerkmarokko

07 06 2020  Orgel fonds
14 06 2020  Kampereiland helpt

Wilt u iets overmaken voor eerder genoemde doelen dan kan dat op rekeningnummer:
NL62 RABO 0159 1574 12 t.n.v. Hervormde Gemeente Kampereiland (Diaconie) onder vermelding van het doel.
Wilt u iets overmaken voor de Kerk (kerk, onderhoud en orgel) dan kan dat op rekeningnummer:
NL80 RABO 0331 2016 23 t.n.v. Hervormde Gemeente Kampereiland (Kerkrentmeesters).

Namens Bart van ’t Ende en de kerkenraad een vriendelijke groet,

Miny Pelleboer

07 jun 2020 om 9:30

14 jun 2020 om 9:30

21 jun 2020 om 9:30

28 jun 2020 om 9:30

Kerkdienst luisteren

Luister live naar de kerkdienst.

...of luister een eerdere dienst terug.

Jeugddiensten

Volg de Jeugddienst Kampereiland op Facebook.

Kampereiland Helpt

Volg Kampereiland Helpt...!! ook op Facebook.