27-06-2022

Van de kerkelijkwerker
De lange adem van Pinksteren 
Vlak voor Pinksteren ben ik teruggekomen uit Curaçao. Ik heb daar mijn zusje bezocht. We hebben daar ook een kerkdienst bezocht. Een dame ging voor, sprekend over Gods genade met die prachtige Antilliaanse tongval. We zongen psalm 136 en baden het Onze Vader. Met Pinksteren ben ik in mijn ‘eigen’ gemeente in IJsselmuiden geweest waar gepreekt werd dat Gods Geest is uitgestort op alle vlees en alle talen spreekt en ’s middags voor het eerst naar de sing-in op Opwekking. Met 40.000 mensen God groot maken. Het deed mij weer beseffen dat Gods kerk een wereldkerk is. De Geest uit Handelingen 2 heeft een heel lange adem. Het blaast nog steeds. Het blaast overal. En het zal blijven blazen. Tot in eeuwigheid. Bart van ’t Ende  

 

Vierende gemeente

Zondag 3 juli Avondmaalsdienst

Tijd: 9.30 uur 

Voorganger: Ds. Kl. V.d. Kamp
2e Collecte: Zending Over Grenzen

Zending over Grenzen is een internationaal netwerk van christenen, dat mensen die buitengesloten of eenzaam zijn en in armoede leven, praktische en geestelijke hulp biedt en in staat stelt en bemoedigt om uit de armoede te komen. Daarbij delen we de hoop die we vinden in Jezus Christus: Hulp met een boodschap.


Zondag 10 juli

Tijd: 9.30 uur                                                                  

Voorganger: Ds. W. Dekker, Kampen
2e Collecte: Orgel

 

Zondag 17 juli

Tijd: 9.30 uur                                                                  

Voorganger: Mw. H Kramer de Jong, Emmeloord
2e Collecte: Kerk

 

Pastorale gemeente
Geslaagden 
We feliciteren iedereen die geslaagd is in de afgelopen periode. Het zal niet altijd gemakkelijk zijn geweest met al die laatste coronaperikelen. We wensen jullie Gods zegen toe bij de vervolgstappen:  Ga met God en Hij zal met je zijn! Maar dat geldt natuurlijk ook voor hen die gezakt zijn of een herkansing hebben. Heel veel succes gewenst.  

 
Zondag 24 en 31 juli Een dag uit het leven van Jezus 
Pak eens een willekeurige dag in de week en hoe ziet die dag er dan uit? Waarschijnlijk met veel basisdingen; werk, huishouden, zorg voor de kinderen, koken, boodschappen, enz. Niks bijzonders.  
Op zondag 24 en zondag 31 juli nemen we een willekeurige dag van Jezus onder de loep. En wat voor een dag; een lange preek op een berg (Matt. 5), vele wonderen, een nachtelijke invasie en nog meer wonderen en tekenen (Matt. 9: 34). Vier lange hoofdstukken vullen 1 dag in het leven van Jezus. De ene bijzondere gebeurtenis volgt de ander op. We zullen deze twee zondagen stilstaan bij de storm op het meer (Matt. 8: 23) en de genezing van de bezeten man (Matt. 8: 28). Beide gebeurtenissen volgens elkaar snel op. Een vraag om de komende tijd eens over na te denken; welke plek krijgt Jezus in onze ‘willekeurige’ dagen? Bart van ’t Ende  
 
Tentdienst
We kunnen terugzien op een heel geslaagde tentdienst. Jennie. Schrijver maakte er een paar mooie foto’s van
  
terug

Agenda

Kerkdienst Viering Heilig Avondmaal

zo 03 jul 2022 om 09:30

Kerkdienst

zo 10 jul 2022 om 09:30

Kerkdienst

zo 17 jul 2022 om 09:30

Kerkdienst

zo 24 jul 2022 om 09:30

Informatie kerkdiensten

Ochtenddiensten van 1 juni tot 1 oktober om 9.30 uur en van 1 oktober tot 1 juni om 10.00 uur. Aanvang avonddiensten is 19:30 uur. De liturgie vindt u bij kerkdiensten onder 'meer details'.

Diensten zij hier en via kerkdienstgemist live te volgen of achteraf terug te kijken.Website

Een bericht aanleveren of wijzigingen doorgeven? Stuur dan een mail naar de websitebeheerder.

Alvast bedankt!