Keuzestress

We kijken terug op een mooie avond met open gesprekken over het thema ‘Keuzestress’ bij onze tieners. De een ervaart stress bij een kledingkeuze en de ander pas bij het kiezen van een beroepskeuze. Vooral dat laatst vinden onze tieners lastig. Enkele tips kwamen deze avond voorbij die ik wil delen.

• Bied je tiener structuur aan, knip de keuze p in concrete actiepunten en zet samen de voor- en nadelen op een rijtje.
  • Wees betrkken, toon begrip en een luisterend oor. Coach en adviseer. Laat de tiener zelf de keuze maken.
  • Prbeer je kind succeservaringen en kicks te laten ervaren met betrekking op zijn keuze zoals een meeloopdag t.b.v. zijn studiekeuze.

Het is geen garantie, maar kan wel handvatten bieden bij het maken van keuzes. We hopen in het nieuwe seizoen opnieuw bij elkaar te komen. Dus er komt zeker een gevolg.
Bart van ’t Ende

24 okt 2021 om 10:00