Terugblik

Eerste thema avond ouders en tieners
We kijken terug op een mooie avond waarbij veel ouders van tieners aanwezig waren. We begonnen de avond met en koffie en gebak, opvoederen is immers een feest!
We spraken over hoe mooi en uitdagend het is om een tiener(s) in huis te hebben. Tieners helpen je om je eigen mening onder woorden te brengen, waaraan zij zich kunnen spiegelen. Maar ze stellen je ook voor uitdagingen; wanneer ze niet geïnteresseerd zijn in de dingen die jij waardevol vindt zoals de kerk. Goed was het om elkaar in het hart te kijken. De volgende avond zal in het teken staan van keuzesmaken en vriendschap. Belangrijke thema’s voor onze tieners!

Thema avond ‘Keuzestress’
We kijken terug op een mooie avond met open gesprekken over het thema ‘Keuzestress’ bij onze tieners. De een ervaart stress bij een kledingkeuze en de ander pas bij het kiezen van een beroepskeuze. Vooral dat laatst vinden onze tieners lastig. Enkele tips kwamen deze avond voorbij die ik wil delen.

  • Bied je tiener structuur aan, knip de keuze p in concrete actiepunten en zet samen de voor- en nadelen op een rijtje.
  • Wees betrkken, toon begrip en een luisterend oor. Coach en adviseer. Laat de tiener zelf de keuze maken.
  • Prbeer je kind succeservaringen en kicks te laten ervaren met betrekking op zijn keuze zoals een meeloopdag t.b.v. zijn studiekeuze.

Het is geen garantie, maar kan wel handvatten bieden bij het maken van keuzes. We hopen in het nieuwe seizoen opnieuw bij elkaar te komen. Dus er komt zeker een gevolg.
Bart van ’t Ende

terug

Agenda

Kerkdienst

20 sep 2020 om 9:30

Start bijbelkring

21 sep 2020 om 20:15

Kerkdienst

27 sep 2020 om 9:30

Start catechisatie

01 okt 2020

Kerkdienst luisteren

Luister live naar de kerkdienst....of luister een eerdere dienst terug.


Jeugddiensten

Volg de Jeugddienst Kampereiland op Facebook.

 

Kampereiland Helpt

Volg Kampereiland Helpt...!!! ook op Facebook.