Over het jaar 2016

Reisverslag hulpgoederen Roemenië 2016

Hierbij willen we  een kort verslag geven van het bezoek aan Pacureni  en het goederentransport. 

Op 6 september is de vrachtauto weer vol geladen met hulpgoederen vanuit de schuur van Peter van der Steege. Er is telkens voldoende hulp bij het inladen. Op 7 september is de vrachtwagen met twee chauffeurs, die hun medewerking belangeloos aangeboden hebben, vertrokken naar Roemenië. De familie Kragt en Tromp is gelijktijdig vertrokken. 

Na een voorspoedige reis kwamen we vrijdag 9 september aan in Pacureni. Op zaterdag morgen zijn alle goederen uitgeladen en op maandag 12 september begon de verkoop. Onder goede weersomstandigheden verliep die elke dag heel goed. Veel kopers kwamen er op af, ook vanuit omliggende dorpen. Gezegd moet worden dat de dames in Kamperveen die kleding hebben uitgezocht, zeer goed hun best hebben gedaan. De kleding was ook van goede kwaliteit. Elke dag kon men weer kiezen uit een nieuw gedeelte van de kleding, maar ook meubilair werd vlot verkocht. Extra animo was er voor de schoenen en linnen- en beddengoed verkoop: heel veel mensen kwamen er voor aanschaf van een paar goede schoenen, dekens of dekbedden. Dit jaar was er veel aanbod van en van goede kwaliteit. Aan het einde van de week was er voor plm. € 4700,00 verkocht. Dit geld wordt weer besteed voor nog nader te bepalen doelen ter plaatse. 
Het afgelopen jaar heeft men één muur van de school opnieuw gestukadoord en gesausd. Dicht tegen deze muur is een betonpad aangebracht voor betere afvoer van water. De keuken in de pastorie is groter gemaakt en ziet er nu goed uit. Gedeelten van de muren van de dokterspraktijk zijn opnieuw gesausd. 
Ds. Biro Janos heeft wel ideeën voor 2017:  bijvoorbeeld een onderkomen voor bejaarden, een speelplaats voor de jeugd enz. De commissie Kamperveen/Kampereiland zal, ook in overleg met ds. Biro Janos, diverse mogelijkheden onderzoeken. Gezien het feit dat er momenteel geen echt financieel haalbaar project voor handen is, zal uitzending van een groep jonge mensen met begeleiders in 2017 waarschijnlijk niet plaatsvinden.  
De boeren in Pacureni zijn vol lof over de geleverde pootaardappelen, maiszaad en uienzaad. De opbrengst was zeer goed en men informeerde nu al of ook volgend jaar levering van pootgoed mogelijk is.  
Er is een bezoek gebracht aan het kindertehuis. Hier hebben we kinderkleding ed. afgegeven, wat in dankbaarheid werd aanvaard. Het tehuis heeft zelf een boerderij (zeer oud) in beheer met o.a. 4 paarden, die ingezet worden als therapie voor de kinderen. Ze zitten dringend verlegen om paardenspullen zoals halsters, hoofdstellen, zadels etc.  
Ook hebben we een bezoek gebracht aan hr. Gabor Pal, die als gevolg van een tractorongeluk een dwarslaesie heeft opgelopen. We hebben hem een scootmobiel aangeboden. Geëmotioneerd, dankbaar en blij was hij (en ook zijn oude moeder) met dit geschenk. Zijn gezondheidstoestand hebben we nog besproken met de behandelend arts in het revalidatiecentrum, hoop op weer te kunnen lopen is wel zeer klein. 
Verder hebben we nog een bezoek gebracht aan het schooltje waar wij schoolmeubels hebben laten brengen. Met weinig middelen presteren het predikantenechtpaar en de leden van kerk  het om zowel de kerk al de school goed te laten functioneren. 
Ds. Balint uit het dorp Padureni was erg tevreden met de kleren en een gedeelte van de bazaarspullen die we daar gebracht hebben. De opbrengst van de verkoop wordt besteed aan het algemeen belang in het dorp, ook daar is enige hulp hard nodig.

Al met al is een ieder die we bezocht hebben dankbaar voor datgene wat er gebracht is en dankbaar voor de aandacht vanuit Kamperveen en Kampereiland. De hartelijke groeten en de beste wensen van al deze mensen willen we dan ook graag overbrengen aan alle inwoners. 
Op de terugweg hebben we een bezoek gebracht aan de vorige dominee van Pacureni: ds. Kristof  Istvan en zijn vrouw Andrea.  Ds. Kristof is nu predikant in Cigand in Hongarije, een groter dorp en het bevalt ze daar goed. Een hartelijke groet aan de gemeente van Kamperveen/Kampereiland van ds. Kristof en zijn vrouw. 
Na een voorspoedige reis zijn we op vrijdag 23 september gezond en dankbaar weer thuis gekomen. 

Familie Kragt en Tromp
 
terug

Agenda

Kerkdienst afsl. ww

zo 21 apr 2024 om 10:00

Kerkdienst 27-4-2023 Koningsdag

zo 28 apr 2024 om 10:00

Kerkdienst

do 02 mei 2024 om 09:30

Kerkdienst 5 mei Bevrijdingsdag

zo 05 mei 2024 om 10:00

Informatie kerkdiensten

Ochtenddiensten van 1 juni tot 1 oktober om 9.30 uur en van 1 oktober tot 1 juni om 10.00 uur. Aanvang avonddiensten is 19:30 uur. De liturgie vindt u bij kerkdiensten onder 'meer details'.

Diensten zij hier en via kerkdienstgemist live te volgen of achteraf terug te kijken.Website

Een bericht aanleveren of wijzigingen doorgeven? Stuur dan een mail naar de websitebeheerder.

Alvast bedankt!