14-06-2021

Van de kerkelijk werker
De zomer!
Het is weer zomer geworden. De kou van de winter en het natte voorjaar liggen weer achter ons. Heerlijk al die seizoenen. Net als de cyclus van seizoenen, heeft mijn geloof ook een soort van cyclus. In afgelopen corona winter was mijn ziel soms koud als de winter. God is dan verder weg. Zelfs soms verborgen en zwijgend. Ik moet het dan doen met het geloof dat God, ondanks het gevoel van Zijn afwezigheid in mijn leven, toch vertrouwd kan worden en dat ik  geborgen ben in God. Ook deze winter ben ik doorgekomen. Hoe? Door mee te blijven doen met de gang van de kerk door de tijd heen. Stug volhouden. Op weg naar de nieuwe warmte. Op weg naar nieuwe kleuren. Want ook in mijn eigen winter kan er een zomerdag komen, waarin ik mij kan koesteren in de zon; een lied, een gebed, een ontmoeting. Bevroren als ik soms ben, ontdooi ik. Na de winter toont de zon haar kracht, vertonen de bloemen weer hun kleuren en dat niet zelden met bonte pracht. Ik deed het raam open en rook de lente…

Proef en zie dat de Heere goed is! (Psalm 34: 9)

Een zomerse groet vanuit Kampen, Bart van ’t Ende

Vierende gemeente
Geef u op via het formulier op onze website.
Zondag 20 juni Voorganger is Dhr. P. Van Veen uit Harderwijk. De 1e collecte is voor diaconie en kerk, de 2e collecte is voor het onderhoud.

Zondag 27 juni Avondmaalsdienst

In deze Avondmaalsdienst gaat Ds. F. Verboom voor. Geef op als u aan het Avondmaal wilt deelnemen in de kolom opmerkingen, zodat de diaconie weet hoeveel bekertjes brood en wijn klaargezet moeten worden. Komt u niet in de dienst maar wilt u wel deelnemen aan het Avondmaal vermeld dat dan ook en dan worden brood en wijn bij u thuisbezorgd op zaterdag. De 1e collecte is voor diaconie en kerk, de 2e is voor zending over grenzen

Zondag 4 juli Openluchtdienst.
Er wordt een dienst georganiseerd achter de kerk onder de kastanjeboom. Bart van ’t Ende zal voorgaan in deze dienst. Voor de kinderen van de kindernevendienst is ook aandacht. Nadere informatie volgt in het volgende maandnieuws.

Examens
Er zal weer heel wat vanaf zijn gezweet de afgelopen weken; maar de examens zitten erop. Een hartelijke felicitatie van iedereen die geslaagd is! Wanneer je gezakt bent kan je er begrijpelijk flink van balen. Hopelijk lukt het je om weer voldoende op te laden om straks met nieuwe energie het schooljaar in te gaan. En voor een iedere die een her heeft; succes met leren! Bart van ’t Ende

Huwelijk
Johan van Dijk en Ashley Bos gaan trouwen op 25 juni.  Zij willen graag hun huwelijk bevestigen in de kerk. Tijdens de voorbereidingen was nog niet duidelijk hoeveel mensen er in een dienst op Kampereiland aanwezig mochten zijn. Daarom wijken ze uit naar de Hoeksteen in IJsselmuiden want daar is de kerk groter. Ds. H. van Ark uit Wapenveld zal voorgaan in de dienst. Wij feliciteren Johan en Ashley met deze stap en wensen hun een mooie dag toe. Hun adres is Koraal 19, 8271 KA IJsselmuiden.

Huwelijk 2
Binnenkort is het een feestelijke dag voor Ad Schilder en  José Koers, want op vrijdag 2 juli gaan zij trouwen! Tijdens een dienst op een prachtige buitenlocatie op het prachtige Kampereiland willen zij een zegen vragen over hun huwelijk. Om 13.30 uur zal deze dienst plaatsvinden en ds. F. Verboom uit Kampen zal voorgaan. We wensen Ad en José een goede voorbereiding, een hele fijne dag op 2 juli en voor daarna geluk en voorspoed maar bovenal Gods zegen. Ad en José, kunstzinnig en creatief als jullie zijn; Gods zegen is de lijst om jullie huwelijksleven, een prachtig raamwerk waarbinnen jullie je samen mogen begeven. Ga met God en Hij zal met je zijn!

Een hartelijke groet, namens Bart van ’t Ende en de kerkenraad,
Miny Pelleboer