20-08-2020

Zo langzamerhand is er weer van alles opgestart. Al kun je niet voorspellen hoe het over een aantal weken het er uit zal zien en wat er allemaal wel en of niet mag. Afgelopen voorjaar is het transport van goederen naar Roemenië afgezegd omdat o.a. de grenzen door corona dicht waren. De transporten zijn in volle gang. Ze zijn nog steeds bezig met een inhaalslag. Meerdere transporten gaan wekelijks op weg. Op dinsdag 18 augustus gaan we een vrachtwagen laden voor het dorp Padureni. Allereerst zal de schuur bij de fam. vd Steege (Zuideinde) leeg gemaakt worden. Daarna wordt er verder geladen bij de fam. Kloek aan de Hogeweg.

13-06-2020

De coronatijd heeft ook voor de hulp aan Pacureni/ Padureni en het kindertehuis in Glodeni gevolgen gehad. Begin maart zou er een transport (met pootgoed, uien en maiszaad), voor de hiervoor genoemde plaatsen geladen worden. De avond ervoor kregen we uiteindelijk bericht dat de grenzen gesloten waren. Alleen was er nog een mogelijkheid om medische spullen en eventueel zaaigoed die kant op te krijgen. Weer een dag later werd bekend dat de grensovergangen helemaal dicht waren voor alle goederen. Gelukkig waren we in de gelegenheid om de order voor pootaardappelen en zaaiuien af te zeggen. Wel staan er nu zakken met maiszaad in de schuur die volgend jaar alsnog die kant op kunnen.

Locatie inzameling goederen Roemenië

Kleding, schoenen, meubelen, speelgoed etc. kan gebracht worden naar Ruth en Hillie Kloek op zaterdagochtend tussen 09.00-12.00 uur, Hogeweg 20. Wilt u zich van tevoren even bij hen melden? Mocht u op zaterdagochtend verhindert zijn, dan graag eerst even contact opnemen (038-3636273) met Kloek voor een ander moment!

De Roemeniëcommissie

Reisverslag hulpgoederen Roemenië 2019

We zijn op donderdag 5 sept met het vliegtuig vanuit Dortmund vertrokken naar Tirgu Mures. Dit jaar waren we met 3 personen: Wou & Ep en Emma, zuster van Wou. Zij hebben een goed lopende zaak in Tirgu Mures.

Bezoekverslag Roemenië van 15 t/m 22 augustus 2019

Ons vertrekpunt was de Veenhof op Kamperveen, verzamelen om 4.15 uur. Met afgeladen auto’s gingen we richting het vliegveld van Dortmund, al werden we bij het vertrek verrast door 2 politieauto’s die blijkbaar door buurtbewoners “gealarmeerd” waren. Op een vreemd tijdstip 10 “vreemde” mensen bij de Veenhof, wat zouden die van plan zijn? Wel alert van de bewoners.

Reisverslag hulpgoederen Roemenië 2018

Op donderdag 13 september zijn Aly en Henk Tromp en Ep en Wou Kragt per vliegtuig vanaf Dortmund vertrokken naar Roemenië. Eén dag eerder is de vrachtwagen met hulpgoederen vertrokken naar Pacureni.

Reisverslag hulpgoederen Roemenië 2017

Woensdag 6 september  zijn Ep en Wou Kragt en Henk en Aly Tromp naar Roemenië vertrokken. De dag ervoor waren de goederen al bij Peter van der Steege in de vrachtwagen geladen. Kleding die door veel vrouwen zorgvuldig waren nagekeken, opgevouwen en gesorteerd. Ook veel mannen waren bezig geweest andere goederen te sorteren. Al met al een truck tjok vol.

Reisverslag hulpgoederen Roemenië 2016

Hierbij willen we  een kort verslag geven van het bezoek aan Pacureni  en het goederentransport.

Over het jaar 2015

Sinds 2012 zijn we aangeschoven bij onze zustergemeente van Kamperveen ( en Zuideinde) om ons in te zetten voor het dorp Pãcureni in Roemenië.
In 1998 was hun eerste kennismaking. Door het inzamelen van kleren, schoenen, huisraad proberen we de mensen daar te helpen.

Catechisatie

03 dec 2020 om 18:30

Kerkdienst 2e Advent | Doopdienst

06 dec 2020 om 10:00

Samen op weg

07 dec 2020 om 19:45

Kerkdienst 3e Advent

13 dec 2020 om 10:00

Ochtenddiensten van 1 juni tot 1 oktober om 9.30 uur en van 1 oktober tot 1 juni om 10.00 uur. Aanvang avonddiensten is 19:30 uur. Om een dienst bij te wonen dient u zich aan te melden via het aanmeldingsformulier.

De liturgie vindt u bij kerkdiensten onder 'meer details'.

Diensten zijn hier of via kerkdienstgemist live te volgen en achteraf terug te kijken.

Jeugddiensten

Volg de Jeugddienst Kampereiland op Facebook.

Kampereiland Helpt

Volg Kampereiland Helpt...!!! ook op Facebook.