13-06-2020

De coronatijd heeft ook voor de hulp aan Pacureni/ Padureni en het kindertehuis in Glodeni gevolgen gehad. Begin maart zou er een transport (met pootgoed, uien en maiszaad), voor de hiervoor genoemde plaatsen geladen worden. De avond ervoor kregen we uiteindelijk bericht dat de grenzen gesloten waren. Alleen was er nog een mogelijkheid om medische spullen en eventueel zaaigoed die kant op te krijgen. Weer een dag later werd bekend dat de grensovergangen helemaal dicht waren voor alle goederen. Gelukkig waren we in de gelegenheid om de order voor pootaardappelen en zaaiuien af te zeggen. Wel staan er nu zakken met maiszaad in de schuur die volgend jaar alsnog die kant op kunnen.

Locatie inzameling goederen Roemenië

Kleding, schoenen, meubelen, speelgoed etc. kan gebracht worden naar Ruth en Hillie Kloek op zaterdagochtend tussen 09.00-12.00 uur, Hogeweg 20. Wilt u zich van tevoren even bij hen melden? Mocht u op zaterdagochtend verhindert zijn, dan graag eerst even contact opnemen (038-3636273) met Kloek voor een ander moment!

De Roemeniëcommissie

Reisverslag hulpgoederen Roemenië 2019

We zijn op donderdag 5 sept met het vliegtuig vanuit Dortmund vertrokken naar Tirgu Mures. Dit jaar waren we met 3 personen: Wou & Ep en Emma, zuster van Wou. Zij hebben een goed lopende zaak in Tirgu Mures.

Bezoekverslag Roemenië van 15 t/m 22 augustus 2019

Ons vertrekpunt was de Veenhof op Kamperveen, verzamelen om 4.15 uur. Met afgeladen auto’s gingen we richting het vliegveld van Dortmund, al werden we bij het vertrek verrast door 2 politieauto’s die blijkbaar door buurtbewoners “gealarmeerd” waren. Op een vreemd tijdstip 10 “vreemde” mensen bij de Veenhof, wat zouden die van plan zijn? Wel alert van de bewoners.

Reisverslag hulpgoederen Roemenië 2018

Op donderdag 13 september zijn Aly en Henk Tromp en Ep en Wou Kragt per vliegtuig vanaf Dortmund vertrokken naar Roemenië. Eén dag eerder is de vrachtwagen met hulpgoederen vertrokken naar Pacureni.

Reisverslag hulpgoederen Roemenië 2017

Woensdag 6 september  zijn Ep en Wou Kragt en Henk en Aly Tromp naar Roemenië vertrokken. De dag ervoor waren de goederen al bij Peter van der Steege in de vrachtwagen geladen. Kleding die door veel vrouwen zorgvuldig waren nagekeken, opgevouwen en gesorteerd. Ook veel mannen waren bezig geweest andere goederen te sorteren. Al met al een truck tjok vol.

Reisverslag hulpgoederen Roemenië 2016

Hierbij willen we  een kort verslag geven van het bezoek aan Pacureni  en het goederentransport.

Over het jaar 2015

Sinds 2012 zijn we aangeschoven bij onze zustergemeente van Kamperveen ( en Zuideinde) om ons in te zetten voor het dorp Pãcureni in Roemenië.
In 1998 was hun eerste kennismaking. Door het inzamelen van kleren, schoenen, huisraad proberen we de mensen daar te helpen.

12 jul 2020 om 9:30

19 jul 2020 om 9:30

26 jul 2020 om 9:30

02 aug 2020 om 9:30

Kerkdienst luisteren

Luister live naar de kerkdienst.

...of luister een eerdere dienst terug.

Jeugddiensten

Volg de Jeugddienst Kampereiland op Facebook.

Kampereiland Helpt

Volg Kampereiland Helpt...!!! ook op Facebook.