Voor de kinderen van de basisschool is er kindernevendienst.

Voor de groepen 0 t/m 8 is er iedere zondag kindernevendienst in Ons Erf.
De kinderen verlaten de kerk tijdens het orgelspel na het lied voor de preek en zij blijven de rest van de kerkdienst in Ons Erf waar ze na afloop door de ouders kunnen worden opgehaald.

Wij maken gebruik van de methode ‘Vertel het maar’. In deze methode worden kinderen spelenderwijs met de Bijbel in aanraking gebracht. De ene zondag luisteren ze naar een Bijbelverhaal waarna ze mogen knutselen over dit onderwerp, de andere zondag doen we spelletjes of puzzels die over een onderwerp uit de Bijbel gaan.

De leiding bestaat uit een vast groepje vrijwilligers.
Mocht u / jij het ook leuk vinden om te komen helpen met de kindernevendienst, neem dan gerust contact met mij op. Alle hulp is van harte welkom.

Contactpersoon: Corjanne van der Linde, 06-50802305.

‘Ik kan niet wachten!’

Toelichting Kerstproject 2022

De tijd van advent is een tijd van wachten. Het woord ‘advent’ betekent ‘komst’: we wachten op de komst van Jezus. We zien uit naar zijn geboorte en zijn komst als mens op aarde. Dat vieren we met Kerst. Traditiegetrouw wachten we er in deze tijd ook op dat Hij terugkomt uit de hemel.

Dit wachten zien we overal in de Bijbel terug. De mensen in de Bijbel wachten op de vervulling van Gods belofte, de belofte van zijn goede toekomst. Dit krijgt vorm in het wachten op een Messias en Verlosser. In het kerstverhaal wordt over Jezus verteld als de vervulling van deze belofte. Hij verbindt God en mensen, en laat ons al iets van Gods nieuwe wereld zien. Na zijn dood, opstanding en hemelvaart wachten we op zijn terugkomst en op het definitieve doorbreken van Gods goede nieuwe wereld.

Op de eerste zondag van advent lezen we over deze verwachting van Jezus’ terugkomst uit de hemel. Op de zondagen daarna ontdekken we hoe Maria, Jozef, Simeon en Hanna, en de wijze mannen elk op hun eigen manier wachten op de vervulling van Gods belofte. De kring wordt steeds groter. De wereld wacht. Wacht je mee?

catechisatie

do 08 dec 2022 om 18.30