Van de Kerkelijk werker

Tijdgeest
Hoe zou u de tijdgeest omschrijven? Jongere generaties spreken van ‘uitdagend’ en ‘prikkelend’. De wat oudere generaties noemen begrippen als ‘snel’ en afstandelijk’.
De tijden veranderen. Ongemerkt gaat de ene periode over in de ander.
Wat niet ongemerkt voorbij gaat is de komst van de Pinkstergeest. Met wind, vuur en stemmen komt Hij in ons midden.
De Pinkstergeest verandert de tijd niet. Maar verandert mensen. De kerkvader Augustinus bracht het mooi onder woorden in het jaar 400: ‘Het zijn slechte tijden! Het zijn moeilijke tijden! Dat zeggen de mensen tenminste. Laten we liever goed leven, dan worden de tijden vanzelf goed. Wij zijn de tijden. Zoals wij zijn, zo zijn de tijden’.
Laat je meenemen door de Geest van God. De tijd gaat dan over in eeuwigheid. Zo zullen de tijden zijn.
Bart van ’t Ende

zo 26 mei 2024 om 10:00