Inleiding

De Hervormde Gemeente Kampereiland is een zelfstandige gemeente en maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland. Veel van haar leden heeft van oudsher een  agrarische achtergrond.

De oorspronkelijk kerk is gebouwd in 1668/1669. De ingebruikname van de kerk was met de bevestiging van Ds. J. van der Wende op 17 Oktober 1669. De laatste eigen predikant was Ds. J. Kolkert. Hij nam afscheid op 30 oktober 1898. Er is gezocht naar andere mogelijkheden. Veelal ging er een predikant voor uit de omgeving. Van 1955 tot 2009 was er een pastoraal verband met de Hervormde Gemeente Kampen.

Sinds 1 augustus 2009 is er een kerkelijk werker actief, voor zes uur per week. Deze verzorgt het pastoraat, catechisatie, gemeente-opbouw en verzorgt af en toe een kerkdienst. Ds. F. Verboom uit Kampen is sindsdien bij ons ‘slapend’ consulent.

Het preekrooster wordt samengesteld door de preekvoorziener, met bij voorkeur predikanten uit de omgeving.

Om een indruk te krijgen hoe een reguliere dienst verloopt, vindt u hier de orde van dienst:

Filmpje van luiden klok:

Verder naar:
- Over ons
- Beleidsplan en privacy
- Collecten en giften
- ANBI

20 sep 2020 om 9:30

Start bijbelkring

21 sep 2020 om 20:15

27 sep 2020 om 9:30

Start catechisatie

01 okt 2020

Kerkdienst luisteren

Luister live naar de kerkdienst.

...of luister een eerdere dienst terug.

Jeugddiensten

Volg de Jeugddienst Kampereiland op Facebook.

Kampereiland Helpt

Volg Kampereiland Helpt...!!! ook op Facebook.