Inleiding

De Hervormde Gemeente Kampereiland is een zelfstandige gemeente en maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland. Veel van haar leden heeft van oudsher een  agrarische achtergrond.

De oorspronkelijk kerk is gebouwd in 1668/1669. De ingebruikname van de kerk was met de bevestiging van Ds. J. van der Wende op 17 Oktober 1669. De laatste eigen predikant was Ds. J. Kolkert. Hij nam afscheid op 30 oktober 1898. Er is gezocht naar andere mogelijkheden. Veelal ging er een predikant voor uit de omgeving. Van 1955 tot 2009 was er een pastoraal verband met de Hervormde Gemeente Kampen.

Sinds 1 augustus 2009 is er een kerkelijk werker actief, voor zes uur per week. Deze verzorgt het pastoraat, catechisatie, gemeente-opbouw en verzorgt af en toe een kerkdienst. Ds. F. Verboom uit Kampen is sindsdien bij ons ‘slapend’ consulent.

Vanaf 2010 regelen we zelfstandig de preekbeurten. Dat wil zeggen dat de preekvoorziener (per 17 september 2017 is dit Peter van den Brink) al lang van tevoren predikanten vraagt om in onze diensten voor te gaan.

Filmpje van luiden klok:

Verder naar:
- Over ons
- Beleidsplan en privacy
- Collecten en giften
- ANBI

Kerkdienst open dienst

07 mrt 2021 om 10:00 Het thema van deze dienst is “Hoop”. Aan de kinderen van de gemeente is gevraagd om een bouwwerk te maken van Lego en een foto daarvan op te sturen. De Opendienst commissie verwerkt deze foto’s en die zijn te zien in de dienst. Ziet u ook uit naar Hoop?

Kerkdienst Biddag

10 mrt 2021 om 19:30

14 mrt 2021 om 10:00

Bijbelquiz via Kahoot!

14 mrt 2021 om 20:00

Momenteel is het helaas niet mogelijk om diensten fysiek bij te wonen.

Veertigdagentijdkalender