05-07-2021

Van de kerkelijk werker
Het nageslacht zal Hem dienen…

Soms betrap ik mij erop dat ik mij zorgen maak. Om de Kerk, om de toekomst, om de jongeren van de gemeente. Een zee van vertwijfeling waarin ik maar met moeit het hoofd boven water kan houden. En toch is daar die tekst ‘het nageslacht zal Hem dienen…’(psalm 22:31). Deze tekst is als een reddingsboei. Het staat er echt! Er is toekomst voor de Kerk, toekomst voor het Koninkrijk van God. Hij staat er zelf voor in. Geslachten gaan, geslachten komen; maar onze God is van eeuwigheid tot eeuwigheid Dezelfde. De dienst van zondag 4 juli onder de kastanjeboom gaf genoeg reden tot hoop en dankbaarheid. Jong en oud verzamelt om te zingen, bidden, te luisteren en te ontmoeten. Ook mocht er een geboorte worden afgekondigd; Dick en Wendy – Lee Duitman kregen uit Gods hand een dochter Lone Laura Nicole (roepnaam Lone). We wensen Dick, Wendy – Lee en grote broer Cas Gods zegen. We bidden hen toe dat Lone en Cas mogen opgroeien in de dienst en vreugde van God. Zodat de tekst uit psalm 22: 32 werkelijkheid wordt; het nageslacht zal Hem dienen!

Ik ben vanaf 12 juli tot 6 augustus op vakantie. Ik ben die periode wel bereikbaar, maar niet altijd beschikbaar. Ik wens jong en oud een goede zomerperiode toe. Bart van’t Ende

Vierende gemeente
Geef u op via het formulier op onze website. Er is geen kindernevendienst meer. Wel kunt u uw kinderen opgeven voor de oppasdienst. Van de komende dienst willen we het laatste lied hardop zingen. De andere liederen gaan zoals we gewend zijn met orgel en beamer en Nederland zingt.

Zondag 11 juli. Voorganger deze morgen is Ds. H.J.H. Pap uit Vollenhove.

Zondag 18 juli

Ds. B. Gijsbertsen uit Kampen gaat voor in deze dienst.

Zondag 25 juli
Ds. G.J. Röben uit Heerde is deze morgen onze predikant.

Zondag 1 augustus
Bart van ’t Ende gaat voor in deze dienst. Omdat onze organisten alle 3 met vakantie zijn zal Henk vd Weerd ons op het orgel begeleiden. Hij was tot 1989 de vaste organist van onze gemeente.

Geboorte
Op 26 juni is er een meisje geboren dat de naam Lone (Lone Laura Nicole) Duitman heeft gekregen. Ze is het dochtertje van Dick en Wendy-Lee Duitman en het zusje van Cas en ze woont aan de Slangenweg 6, Genemuiden.

Een hartelijke groet, namens Bart van ’t Ende en de kerkenraad,
Miny Pelleboer