mei 2021

Laden voor Pacureni.
Zaterdag 22 mei werd de oplegger al op de laadplek gezet zodat we zo aan de slag konden gaan. Dinsdag 25 mei was het eindelijk zo ver. Om 9.00 uur werd er “afgetrapt” met een coronasneltest. Iedereen was natuurlijk zeer positief ingesteld om te helpen en alle tests waren gelukkig negatief. Er stond een flinke voorraad in de schuur bij de familie Kloek aan de Hogeweg. Meubilair, kleren, schoenen noem maar op, alles werd door een flink aantal vrijwilligers geladen. De kleren waren in een eerder stadium al gesorteerd en in zakken gedaan door de dames. Om alle ruimte zo goed mogelijk te gebruiken worden de kasten e.d. gevuld met zakken kleding en dozen met allerlei spullen. De dames hebben uitstekend voor ons gezorgd. Er was koffie met cake en tussen de middag was er soep en broodjes. Dames hartelijk dank.
Het laden verliep voorspoedig. Rond 14.30 uur kon de deur dicht. De opslagruimte was nog lang niet leeg maar er was flink ruimte gemaakt.
Ab Kok en Dik Smit zijn de chauffeurs voor de rit naar Pacureni. Zij zijn de personen die ervoor zorgen dat we een oplegger en een truck beschikbaar krijgen. Ook zorgen ze voor een retourvracht. In Hongarije zal riet geladen worden voor Genemuiden. Dit doen ze dus op een manier zodat de kosten voor ons zo laag mogelijk blijven. Wat kun je hier over zeggen: Heren, hartelijk dank voor deze bijzondere bijdrage. Woensdagmorgen ging men vroeg op weg.
Vrijdagmiddag 17.00 uur kwamen ze op de plek van bestemming aan. Zaterdag is de oplegger gelost en werd alles opgeslagen zodat men het later kan verkopen. Maandagmiddag kon er riet geladen worden en Ab en Dik hopen woensdag 2 juni weer in Nederland terug te zijn. Normaal gesproken zouden er ook een paar vrijwilligers mee reizen om te helpen met het lossen en eventueel met de verkoop van de spullen. Roemenië behoort op dit moment tot de landen waar men (weer) naar toe mag reizen. Toch leek het ons niet verstandig om dit op dit moment te doen. We hopen dat dit een volgende keer wel weer mogelijk zal zijn. Iedereen dit meegeholpen heeft om dit transport mogelijk te maken: nogmaals dank voor uw inzet. We hopen dat we bij een volgende gelegenheid wederom een beroep op u mogen doen.

Onze opslag is nog lang niet leeg. Wel is alle kleding en klein goed meegegaan. In het bijzonder zijn kleding en schoenen weer van harte welkom. Op diverse plekken staat nog meubilair opgeslagen. Dat zal eerst naar de opslag gebracht worden. Er wordt over gedacht om in september nogmaals een transport te regelen maar daarover later meer.

Op zaterdag 4 september zal er weer oud ijzer verzameld worden bij de familie Knol aan de Noorderrandweg. Noteer deze datum alvast.

De commissie

Kerkdienst Heilig avondmaal