Groothuisbezoek/ gemeenteavond Groothuisbezoek/ gemeenteavond
Donderdag 21 maart was er de gemeenteavond. We waren te gast bij de familie Koers aan de Nijlandsweg waar verschillende gemeenteleden heerlijk voor ons hadden gekookt. We mogen terugzien op een goede ontmoeting met elkaar.
Thema van deze gemeenteavond was ‘homoseksualiteit in de context van de kerk’. De directe aanleiding was de Nashville verklaring van begin dit jaar. Op deze avond hebben we als kerkenraad, maar ook als aanwezigen afstand genomen van dit document. Een onnodig document en pastoraal onverantwoord.
Maar hoe dan wel om te gaan met dit thema? Het was met elkaar zoeken naar de juiste toon en woorden. We willen niemand kwetsen en (ver)oordelen. We hebben uitgesproken dat we er voor elkaar willen zijn als gemeente, naast elkaar als broeders en zusters, dragend elkanders last, blijdschap en verdriet (Opw. 387). We hebben goede avond gehad waarin we een kijkje konden nemen in elkaars hart en elkaar konden uit luisteren. Bedankt voor u betrokkenheid hierin. Met uw input gaan we als kerkenraad verder.