14-09-2020

Van de kerkelijk werker
Pinksteren in september
Aan de rand van de oude stad Jeruzalem ligt een schitterende kerk; de oudste kerk die de kruisvaarders 1000 jaar geleden hebben gebouwd. Een robuust en verstillende kerk. Maar zo stil was en is deze kerk niet. Veel toeristen uit alle landen lopen daar rond. Wat deze kerk extra bijzonder maakt, is zijn akoestiek. Ik zat samen met mijn familie op een van de bankjes in de kerk toen er een oude man ging staan en naar voren liep. Hij was een meter of 1,5 hoog en heel veel meters breed. Wat schuchter vertelde hij over de akoestiek van de kerk. Tot slot zei hij: ‘let us sing together’. En met een stem als een kanon, waar zelfs Pavarotti van achterover zou slaan, zette hij het ‘Hallelujah’ in van Leonard Cohen. U kent het vast, anders zoekt u het maar even op..

Zijn stem nodigde uit tot zingen en heel de kerk zong mee: Hallelujah! Vervolgens zetten drie vrouwen ‘Amazing Grace’ in. En weer zongen we met elkaar en het geluid zwol aan tot eer van God.

En niet veel later stond er een groep jongeren uit een donker Afrikaans land te zingen. In bonte kleuren gekleed lieten ze de kerk swingen op Afrikaanse melodieën. Ik verstond er niks van, maar dit weet ik wel: tot Gods eer zingen is de taal die we allemaal verstaan. Pinksteren viel vroeg dit jaar.

Psalmen of Hillsong. Kinderliederen of Sela. In het Frans of plat Kampereilands. Jong of oud. Dik of lang. Samen zingen verbindt en doet je beseffen dat je onderdeel bent van een groter geheel.

Wat was het heerlijk om bij de start van het winterwerk samen met elkaar een heel breed repertoire van liederen te mogen zingen. Ingebrachte liederen die iets weergaven van de breedte van onze gemeente. Maar bovenal liederen tot eer van onze God! Het was een heel mooie en bijzondere start van het winterwerk onder Gods kastanjeboom.

Vierende gemeente
20 september  Ds. G.J. Röben uit Heerde is deze morgen de voorganger. De 2e collecte is voor de kerk.

27 september Vanmorgen gaat ds A.W. van Veluw voor.
De collecte is voor kerk en diaconie, de 2e is voor onderhoud.

Start catechisaties
De eerste avond van de catechisatie is op donderdagavond 1 oktober om 18.45 uur in ‘Ons Erf’. Hieronder volgende tijden en leeftijden.
Groep 1 (12- 14 jaar) start 18.45 uur tot 19.30 uur
Groep 2 (15-17 jaar) start 19.30 uur tot 20.15 uur
Groep 3 (18+) start 20.15 uur tot 21.00 uur
Allemaal van harte welkom! De methode waaruit we werken heet Leer & Leef van de HGJB. Er is ook weer een collectebus… Tot dan!

Start Bijbelkring
De eerste avond van de Bijbelkring is op maandagavond 21 september om 20.15 uur in ‘Ons Erf’. We gaan deze avond in gesprek over hoe we de bijzondere tijden beleven en bekijken welk Bijbelboek we het komende seizoen gaan behandelen. Uiteraard houden we ons aan de regels wat betreft afstand. Wil je dit seizoen meedoen, geef je dan op bij mij.

Kinderen
Voor de jonge kinderen is er oppas in “Ons Erf”.
Voor de kinderen van de basisschool is er kindernevendienst. Voor de preek gaan ze de kerk uit en komen niet weer terug in de dienst.

Bereikbaarheid
De Frieseweg krijgt een renovatie. Dat heeft de komende weken gevolgen voor de bereikbaarheid van de kerk. Op zondagmorgen zullen er geen werkzaamheden zijn, maar toch is de aanrijdroute anders dan anders voor veel mensen (via het “achterland” langs de Heultjesweg) en zal wat extra tijd kosten.

Een hartelijke groet, namens Bart van ’t Ende en de kerkenraad,
Miny Pelleboer

27 sep 2020 om 9:30

Start catechisatie

01 okt 2020

Kerkdienst Israƫl zondag

04 okt 2020 om 10:00

11 okt 2020 om 10:00

Kerkdienst luisteren

Luister live naar de kerkdienst.

...of luister een eerdere dienst terug.

Jeugddiensten

Volg de Jeugddienst Kampereiland op Facebook.

Kampereiland Helpt

Volg Kampereiland Helpt...!!! ook op Facebook.