11-07-2022

Van de kerkelijkwerker

Uit de diepte
“Het zijn bijzondere tijden: Juist voor de boeren. We voelen ons als agrariërs niet altijd begrepen. En krijgen het gevoel dat we tot zondebok worden gemaakt in een cultuur die in zichzelf vastloopt. Als we op onze boerenerf staan, genieten van de omgeving en bedrijf, dat we ons slachtoffer voelen van eenzijdige beeldvorming. Dat wanneer we door de supermarkt lopen, de lage prijzen zien, dat we ons bekocht voelen”.

Woorden uit het gebed van ds. Klaas van der Kamp op zondag 3 juli. Het geeft woorden aan wanhoop en onbegrip die gevoeld worden op Kampereiland, maar ook in het geheel van de samenleving. Ik hoor en zie de wanhoop. Ze komen uit de diepte. Want dit raakt het hart van agrariërs en het hart van Kampereiland. Woorden uit psalm 130 komen boven; ‘Uit de diepte roep ik…’. Laten we blijven roepen in de samenleving om gehoord te worden. Laten we blijven roepen ‘uit de diepten tot God’. Bart van ’t Ende

Vierende gemeente

Zondag 17 juli

Voorganger: Mw. Heidi Kramer-de Jong, Emmeloord
2e Collecte: Kerk

Zondag 24 juli

Voorganger: Dhr. Bart van ‘t Ende
2e Collecte: Medische zorg voor iedereen.

Mercy Ships begon met een droom: ziekenhuisschepen bemand met vrijwilligers die de armste landen van de wereld helpen door medische zorg te bieden. Gods liefde op een praktische manier aan de allerarmsten laten zien. Door de jaren heen heeft Mercy Ships met een handvol schepen meer dan twee miljoen mensen in ontwikkelingslanden geholpen met medische operaties en ontwikkelingsprojecten. En elke dag, met elke operatie, elke patiënt, brengen we die droom in vervulling.

Op dit moment zijn er twee ziekenhuisschepen in de vaart – de Africa Mercy en de Global Mercy, het grootste particuliere varende ziekenhuis ter wereld. Beide schepen zijn speciaal ingericht om mensen in de armste landen in Afrika te helpen.

Zondag 31 juli

Voorganger: Dhr Bart van ‘t Ende
2e Collecte: Onderhoud

Zondag 7 augustus

Voorganger: Ds. G. Lipke, Elburg
2e Collecte: Open Doors

Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Open Doors brengt Bijbels en christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn. Daarnaast geeft Open Doors training en verleent de organisatie praktische hulp, zoals traumazorg en noodhulp.

Zondag 14 augustus
Voorganger: Ds. F. Verboom Doopdienst
2e Collecte: Orgel

In deze dienst wordt Sem van Dijk gedoopt. Hij is de zoon van Johan en Ashley van Dijk en het broertje van Owen.

Pastorale gemeente
Opening winterwerk ‘Aan tafel!’
De start van het winterwerk begint altijd met een kerkdienst. Deze staat gepland op zondag 25 september. We willen in deze dienst God danken dat we de mogelijkheid hebben om het kerkenwerk voor te zetten en God te vragen om Zijn zegen voor het nieuwe seizoen. Het thema is ’Aan tafel!’. We zullen dan lezen over Zacheüs (Lu. 19). Jezus nodigt Zichzelf uit aan de tafel van Zacheüs. Wat heerlijk om Jezus aan je tafel te hebben!

In deze dienst willen we ook aandacht geven aan de ontmoeting met elkaar. Na de dienst, die weer onder de kastanjeboom zal worden gehouden, is er een brunch, waarbij we met jong en oud aan tafel willen gaan. Wie wil er helpen bij deze dienst? Bart van ’t Ende

zo 21 aug 2022 om 09:30

zo 28 aug 2022 om 09:30