11-01-2022

Van de kerkelijk werker
Een frisse start
 

Een deel van mijn familie waagde op 1 januari een duik in het Ganzendiep, een (voor mij te) frisse start van het nieuwe jaar. En terwijl ik dit schrijf is het helder en koud buiten. Een mooie frisse start zo na de kerstvakantie. Ook een frisse start is het deze week voor het nieuwe kabinet.  
Iets van die frisheid lezen we ook in de eerste psalm; een frisse boom, gepland aan het water, die vrucht draagt (Psalm 1). Onze levensboom mag gepland zijn aan het Levende Water, Jezus Christus. Een leven met Hem geeft frisheid en daadwerkelijk nieuw elan. Mijn wens voor u, jou en onze gemeenschap is dat we zo het nieuwe jaar ingaan, en doorgaan, gepland aan het Levende Water wat Jezus geeft. Bart van ’t Ende  

 

Vierende gemeente
Zondag 16 januari 2022 Online dienst om 10.00 uur

Voorganger is Ds. J.P. van Ark
De 2e collecte is voor het onderhoud

Over de volgende diensten ontvangt u nog een mail na de kerkenraadsvergadering van 11 januari.

Zondag 23 januari
Tijd: 10.00 uur 
Voorganger is Ds. Kl. V.d. Kamp uit Kampen
De 2e collecte is voor het binnenlands diaconaat.

 

Zondag 30 januari 2022

Voorganger is Ds.J. Tiggelaar uit Nieuwleusen.

De 2e collecte is voor Zending over grenzen.

Geboren 
Berend, dat is de naam van de zoon van Ad Schilder en José Koers die op 29 december 2021 is geboren aan de Brinkweg 6. Namens de hele gemeente willen we hun feliciteren met dit jonge leven en hun Gods zegen toewensen bij de opvoeding van hun zoon.  

Verdiepingsavond
Deze avond is december al aangekondigd en al voorbij als u dit kerkblad leest. De uitzending is nog altijd terug te zien via kerkdienstgemist.nl
Van Visigoot tot Afghaan; Hoe om te gaan met vluchtelingen is het thema van de volgende verdiepingsavond. Het thema suggereert dat er al vluchtelingenstromen van oudsher zijn in Europa. Hoe reageren wij daarop en welke richtlijn geeft de Bijbel? Dat en meer wordt besproken in de volgende verdiepingsavond op woensdag 12 januari 2022 om 19.30 uur. Van harte uitgenodigd om mee te kijken. Bart van ’t Ende

Actie Kerkbalans
Vanaf zaterdag 15 Januari tot zaterdag 29 Januari hebben we weer Actie Kerkbalans. 
Om onze kerk in balans te houden, is deze landelijke inzameling heel belangrijk. 
Het College van Advies zal in deze weken weer bij u langskomen om de brieven persoonlijk te overhandigen en weer op te halen. 
Kleine verandering vanaf dit jaar: De solidariteitscollecte zal nu op een later moment dit jaar gehouden worden. Dit willen we doen omdat het nog wel eens onduidelijkheid geeft in combinatie met Actie Kerkbalans. Hierover later meer en in de brief zal meer informatie staan. 
Wij hopen dat u ook dit jaar wilt meehelpen om met uw financiële steun onze kerk in balans te houden. 

De Kerkrentmeesters.  
terug

Agenda

Catechisatie

do 20 jan 2022 om 18:30

Jongerenwerk

za 22 jan 2022 om 19:15

Kerkdienst Doopdienst

zo 23 jan 2022 om 10:00

Avond voor ouders & tieners (tot 12 jaar)

do 27 jan 2022 om 19:30

Informatie kerkdiensten

Ochtenddiensten van 1 juni tot 1 oktober om 9.30 uur en van 1 oktober tot 1 juni om 10.00 uur. Aanvang avonddiensten is 19:30 uur. De liturgie vindt u bij kerkdiensten onder 'meer details'.

Diensten zij hier en via kerkdienstgemist live te volgen of achteraf terug te kijken.Website

Een bericht aanleveren of wijzigingen doorgeven? Stuur dan een mail naar de websitebeheerder.

Alvast bedankt!