28-03-2020 28-03-2020
De ene week ben je bezig om van allerlei zaken te regelen en op papier te zetten, verschillende activiteiten en een transport met goederen, pootaardappelen, maiszaad en uien voor Roemenië. De inkt is nog niet opgedroogd of de uitbraak van het coranavirus (maatregelen van de regering) zorgen er voor dat aanpassingen, uitstel of afgelasten aan de orde van de dag is.

Maandag 30 maart zou een transport met meubelen, aardappelen, mais en uien naar Padureni vertrekken. Helaas moest onze transporteur zijn reisschema veranderen. De avond voordat de meubels geladen zouden worden kregen we bericht dat meubels de grens niet over zouden komen, wel medische spullen samen met de zaden e.d.

Dan maar een auto vol plannen met pootgoed e.d. met bedden en medische benodigdheden. Ook dit werd weer veranderd. Alle grenzen zitten dicht! Dus niets naar Roemenië. De poters staan nog bij de teler in Minertsga, de uien nog bij de leverancier in Nagele en het maiszaad deels bij ons in de stal! Wanneer kan het wel? Zodra het weer toegestaan om die kant op te gaan rijden dan hopen we dat alles nog beschikbaar is maar kan het nog op tijd die kant op? De kans wordt steeds kleiner. Helaas!

De inzameling van het oude ijzer wordt ook uitgesteld. Op een later tijdstip zal er een nieuwe datum bekend gemaakt worden.

Ook zouden we helpen met de IJsseldeltadag van 16 mei maar ook dit gaat niet door. Tot zover de wijzigingen. Is er nog iets positiefs te melden: het is LENTE!
Kor Koers
terug